Voi noita aikoja!

Nostalginen ilmoitus HäSa:n 50 vuotta sitten palstalla herätti vanhoja muistoja.

Kesäkuun alusta 1963 aloitin ensimmäisen koko kesän kestävän pestin Pyöräpirtissä. Myin laukkuja, polkupyöriä, lastenvaunuja ja -rattaita. Valikoima Pyöräpirtissä oli laaja. Laukkupirtin avoinna olevaa paikkaa hain, mutta olivat jo paikan täyttäneet, kun kävin, mutta kertoivat saamastani paikasta. En olisi saanut paikkaa, jollen olisi lupautunut tekemään yli kuuden tunnin työpäivää (en ollut vielä kuuttatoista). ”Levy-Heikki” kiersi päivittäin kaikki myymälät. Niin, paitsi Laukkupirttiä, se oli hänen vaimonsa aluetta. Tarkisti, että tulosta tuli ja kauppa kävi. Laiskana ei saanut olla.  Jollei ollut asiakkaita, piti pyyhkiä pölyjä laukuista, polkupyöristä  ja muista myytävänä olevista tavaroista.

Pyöräpirtissä meni vielä seuraavakin kesä. Raatihuoneenkadulla, Vaahteravarjon vieressä oli vilkasta. Kesä meni nopeasti ja omaa rahaa sai. Summaa en muista, mutta mielikuvani on, että rahan uudistuksen jälkeen olisi ollut 80 mk/kk. Seuraavat kaksi kesää Pyöräpirtin pestien jälkeen olinkin Hämen Vakuutuksessa lähettinä. Ensimmäinen kesälomani oli näiden kesätöiden jälkeen vuonna 1968. Nythän lomaa riittää ja saa nauttia kesästä, niinkuin keväästä, syksystä ja talvestakin.

Jätä kommentti

css.php