Toritarinoita

Torilla muutaman viikon ajan olen saanut kuulla kaupunkilaisten mielipiteitä ja palautetta laidasta laitaan. Ykkösiksi ovat  nousseet,  kuten arvata saattaa, torinaluspysäköinti ja Engelinranta. Monen väärinkäsityksen ja  -ymmärryksen oikaiseminen on ollut paikallaan, kun kiihkeänä kerrotaan totuuksina kuultuja puolitotuuksia. Jo tehdyistä ratkaisuista purnataan, mutta tehty, mitä tehty ja päätetty, mitä päätetty, katettu mikä katettu.

Hämeensaari on kuitenkin tulevaisuudessa siistittävä ja rakennettava viihtyisäksi monipuoliseksi asuinalueeksi sekä kaupunkilaisten ja muidenkin vapaa-ajan virkistysalueeksi purnauksesta huolimatta.  Ennakkoluulojen ei pidä tehdä esteitä alueen kehittämiselle.  Kaupunkilaisten kuuleminen on tärkeää ja myös palautteen huomioiminen alueen suunnitelmia tehtäessä.

Katujen kunnosta ja asuinalueilla olevista ”romukasoista”  on myös palautetta tullut näinä viikkoina. Tori pysyköön viihtyisänä kokoontumis- ja kauppapaikkana. Kaunis, kunnostettu kirkkopuisto kruunaa torialueen ylvään kirkon vartioidessa korkeudestaan aluetta.

 

4 kommenttia artikkeliin “Toritarinoita”
 1. Aarno Järvinen sanoo:

  Huomenta Mirja
  Puhut kauniisti kaupungin keskustasta. Olen aika tiukasti samaa mieltä.
  Olen jo muutaman kerran ehdotellut että keskustasta tulisi tehdä autoton keskusta pl ammattiliikenne ja vastaavasti esim 7-linjan tapaan aikaansaada ”heittoliikenne” joka suunnasta keskustaan. Lisäksi pitäisi rakentaa katettuja pyörätelineitä (samoin rautatieasemalle) reippaasti kulkijoille. kaikella tavalla pitäisi myös edesauttaa liikuntavammaisten pääsyä esteettömästi keskustaan ja sen liikkeisiin.
  Torista pitäisi myyjille tehdä ilmainen myyntipaikka jolloin säästyttäisiin turhalta pyrokratialta. Myös torin ja keskustan valvontaa pitäisi lisätä,aikaisemmin minäkin näin pyöräpoliisia ja kävelevää poliisipartiota.
  Iltatoriakin kannattaisi kokeilla,saattaisi ym tilanteessa onnistua.
  Teija Arvidson kirjoitti aamuyöstä hyvän blogin toriparkista,lueppa se. Ainoa asia mikä siitä puuttui (tulipa nyt mieleeni). Jossakin on kirjoitettu että kirkkopuiston puut olisivat toriparkkiasiassa vaarassa.
  Aarno Järvinen,uusi,numero kuusi.

  • Mirja Piiroinen sanoo:

   Luin Teija Arvidsonin blogin toriparkista. Näin Kulmala YHLA:n seminaarissakin kertoi.
   Suurten puiden juurethan varmaankin ovat vaarassa.

  • Sari Rautio sanoo:

   Jaamme Aarnon kanssa saman vision keskustasta. Autot pois ja ihmiset tilalle;) Maan alla ne olisivat näkymättömissä.
   Sari

 2. Mirja Piiroinen sanoo:

  Olen tässä miettinyt, kun yhtenä perusteena toriparkin puolesta olevat ovat perustelleet tulevaisuuden tarpeita kymmenen-kahdenkymmenen vuoden päästä. Mikä yleensä on autoilijoiden määrä ja minkälaisia kulkuneuvoja kahdenkymmenen vuoden päästä liikenteessä on. Suuret ikäluokat ovat mullan alla suurin osa ja eivät ainakaan autoa ajele. Eiköhän jätetä tori rauhaan ja rauhoitutaan miettimään muita ratkaisuja.

Jätä kommentti

css.php