Mummo huolehtii – mummo välittää

Mummoa vähän huolestuttaa palveluiden häviäminen ja näivettyminen kaupungin reuna-alueilla. Uudet tuulet puhaltavat hyllyjä kirjastossa. Ei lähde pelkästään kirjat, vaan myös hyllyt ja muu kalusto. ovatko saaneet uuden paikan uudessa kirjastossa muualla.  Hyvä, kun vanhat, hyllyn täytteenä olevat kirjat saavat mahdollisesti uuden kodin, mutta pahaa tekee, kun kalusto lähtee. Asiakkaiden mielipaikat istuskella muuttuvat muiden mielen mukaisiksi. Onko tämä lopun alkua, tiedä sitä?
Tarvitaan lähellä oleviä lähipalveluja. Täytyy olla edes yksi paikka. missä oleskella ja viihtyä, ilman maksuvelvoitteita. Tarvitaan yhteisöllisyyttä tukevia paikkoja. Kirjasto on ainoa täällä Tuuloksen ”syrjäkylässä”.
Ilman tomivia joukkoliikennepalveluja jäävät nykyisetkin palvelut saavuttamattomiin. Terveyskeskuksiin pääsee bussilla, jos sattuu kulkemaan, ei ainakaan viikonloppuisin. Taksillahan tietysti pääsee, jos on rahaa maksaa kyyti.
Hämeenlinnan asukkaat ovat eriarvoisessa asemassa asuinpaikasta riippuen. Tähän olen saanut usein vastauksen, että jokainen valitsee asuinpaikkansa ihan itse. Näinhän se on, mutta aina ei voi muuttaa kaupungin keskustaan, mistä palveluja löytyy.
Vai olisiko ratkaisu asuttaa haja-asutusalueen asukkaat keskelle kaupunkia palveluiden pariin torin alle rakennettavaan maalaisten parakkikylään? 🙂

Jätä kommentti

css.php