Lunta ja pimeyttä

Talvinen Tuulos.jpg

Lunta ja pimeyttä on riittänyt tänäkin talvena. Kauniit hohtavat hanget ovat ilo silmille, mutta toista miettii, kun aamun pimeydessä yrittää saada pihan lumia johonkin mahtumaan. Jos olisi vielä pieniä lapsia, olisivat riemuissaan lumen määrästä. Tekemistä ulkona riittäisi. Nyt lumi antaa mahdollisuuden hyötyliikuntaan. Ei tarvitse lähteä lenkille, kun on tunnin rehkinyt aamulla pihatöissä.

Teiden auraukset ovat saaneet asukkaat liikkeelle. Tiet on aurattu tärkeysjärjestyksessä. Epätietoisuutta on ollut, mitkä tiet ovat kaupungin hoidettavia, mitkä yksityisen hoidettavana.

Kulkemaan on kuitenkin päästy, vaikkakin joulusta saakka pimeydessä. Säästöä on tullut, kun katuvalot eivät pala. Kiireellä on hintansa ja kiire voi loppua lyhyeen. Näin oli Syrjäntakanakin, kun mutkat ajettiin suoraksi ja tuli lyhtypylväs vastaan. Onneksi ei tullut henkilövahinkoa, mutta pimeys tuli. Nyt puoli Syrjäntakaa saa pimeydessä vaeltaa ja löytää tiensä! Vahingolle ei voi mitään, mutta korjaus kestää. Onneksi ollaan menossa kevättä kohti ja on valkeat hanget. Eiköhän kohta saada valoakin aamun ja illan pimeyteen ja koulumatkat lapsille turvallisiksi.

Jätä kommentti

css.php