Syyllinen vai syytön?

Olo on kuin vainotulla. Syyllisyys kasvaa kirjoittelun myötä. Kuinka julkinen asia on henkilön eläkkeelle jääminen, en tiedä. Ei kuitenkaan tunnu kohtuulliselta, että eläköityminen on syy, miksi kirjastoa oltiin siirtämässä, ja nyt viimeisissä kirjoituksissa lopettamassa. Vaikka eläkeikäni täyttyy ensi vuoden syyskuussa ja täyttä eläkettä voin nauttia lokakuun alusta, en kuitenkaan ole vielä hakenut eläkettä, enkä ole irtisanoutumassakaan.

Kun on vuodesta 1967 ollut tekemässä työtä kirjojen parissa, ei tunnu mitenkään kohtuulliselta, että pitkää työuraa on päättämässä nykyisenlaiset uhkakuvat. Viroista sen verran, että olen työsuhteinen työntekijä, joten vapaa-aikani on vapaa-aikaa, ja saan nauttia vapaudestani, miten parhaaksi koen. Virkani meni kuntaliitoksen myötä, joten sitä ei enää voi lopettaa.

Olisiko ratkaisu kirjaston säilyttämiselle eläköityminen vasta vuonna 2016, mihin saakka voisin työtä tehdä. Vasta ensi syksynä näkee, mihin suuntaan henkilökohtaisen ratkaisun tekee. Jääkö eläkkeelle, vai saako toisenlaisella ratkaisulla kirjastopalvelut jäädä alueelle nykyisenlaisena.

Palveluista päättävät muut, mutta eläkkeelle siirtymisestä päätän ihan minä itse. Voihan olla, että sitä tullaankin suosittelemaan. 🙂

Jätä kommentti

css.php