Kuntoilua

Kovasti ovat tunteet pinnassa alueemme asukkailla palveluiden hävitessä yksi toisensa jälkeen kuntaliitoksen myötä.
Liikunta tekee hyvää ja edistää terveyttä. Minulle huomautettiinkin, että kyllä se eläkeläisellekin tekee hyvää kävellä. Näinhän se on. Ei tarvitse erikseen lähteä kävelylenkille, kun vaikkapa ensin aamusta lähtee terveyskeskukseen labrakokeisiin syömättä ja juomatta. Kävelee kilometrin-puoli bussipysäkille ja Lammilla pysäkiltä taas pari kilometriä terveyskeskukseen. Hetken istuttuaan kokeiden oton jälkeen voi taas kävellä Lammin keskustaan odottelemaan linja-auton tuloa. Parinkin tunnin odottelun aikana voi piipahtaa kahville, ettei syömättä koko aamua tarvitse olla.

Samaan matkaan on hyvä yhdistää ruokakaupassa käyntikin ja käydä lainaamassa pari kirjaa, jos ehtii. Jos odotusaikaa ei jää, voi jäädä bussista pois Pohjoisten kylässä ja käydä ostoksilla kauppakeskuksessa. Kun on ennakkoon ajatellut asioinnit, on ottanut repun selkään. Kun ei osta kovin raskasta ruokaa ja lainaa vain pari kevyttä kirjaa, niin reppu selässä parin-kolmen kilometrin matkaa taittuu nopeasti reipaasti kävellen. 🙂

Tosi on, jos terveenä pysyy, ei välttämättä tarvitse tehdä matkoja terveyskeskukseen, ruokakaupassakaan ei usein tarvitse käydä. Reippaalle kävelylenkille on joka tapauksessa päivittäin lähdettävä, että eläkeläisenäkin pysyy kohtalaisessa kunnossa.
Ennakoidaan tulevaa ja lenkkeillään. Viiden-kuuden kilometrin päivittäiset sauvakävelyt pitävät kunnon ja mielen korkealla. 🙂

2 kommenttia artikkeliin “Kuntoilua”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Mirja!
  Mukava lukea peruspositiivista asennettasi.
  Täällä maalikylän keskustassa kitistään kun ei voi persuksiin kiinni kasvanutta autoa pysäköidä Reskalle, kaupan eteen.
  Meidän pihassa vierailijat parkkeeraavat pelastustielle kyltistä huolimatta. Matkaa vierailijoille varatuilta parkkipaikolta oville kun kertyy muutama metri.
  Kämppäni myyjä ”tunnusti”, että miinuksena asunto valitettavasti sijaitsee vallan puolentoista km päässä Tiiriöstä?!
  Mitähän lappilaiset siellä poronkuseman tuntumissa tuumivat lantalaisten touhuista.
  Oikein antoisaa viikonvaihdetta Sinulle!
  T. Riitta

 2. Mirja Piiroinen sanoo:

  Hei, Riitta!
  Täytyy toki tunnustaa, ettei näitä terveyskeskusreissuja hymyssä suin ole tehnyt. Aina on ollut kiire ja ”tuli hännän alla”, kun on pitänyt asioida. Tilanne on sitten toinen, kun ei tarvitse kiirehtiä työmaalle, vaan voi nauttia matkustelusta.
  Hyvää viikonloppua Sinulle myös ja muillekin!
  t. Mirja

Jätä kommentti

css.php