Upottavalla suolla

Sieni.jpgSuolla.JPG

Synkät tulevaisuuden kuvat saavat jäädä unohduksiin. Täytyy tässä ajatella vain, miten mahtava kesä meillä Suomessa tänä kesänä oli. Kun ei ajattele myrskyjä, eikä sitä kuinka tuskastuttavaa jatkuva helle voi olla.
Takanani on viileä loma Lapissa. Voimia antaa, kun ajattelee aavoja soita ja lakkamättäitä. Keltainen kullan väri silmissä on kuin auringonpaiste, mikä antaa valoa tähän synkkään syksyyn. Pariviikkoinen rämpiminen tunturisoilla, ja kumartuminen jokaisen lakan edessä, oli melkoinen kunnonkohotusloma. Sieniä oli enemmän kuin koskaan olen nähnyt, mutta niiden edessä en kumarrellut, paitsi kuvia ottaessani.
Kun ei vähään aikaan tarvinnut ajatella muuta kuin, mihin jalkansa laittaa, ettei uppoa tai kompastu rähmälleen suolle, ajatukset saivat levätä.

Paluu arkeen oli taas toinen juttu. Tunne on kuin upottavalla suolla, kun tulevaisuutta ajattelee. Ei upota, mutta silti on kuin olisi rähmällään. Onneksi on valoa pilkistelemässä. Ensi kesäloman jälkeen voi jäädä suolle vähän pidemmäksikin aikaa, jos kunto kestää.

Jätä kommentti

css.php