Näkökulmaa elämään

Pari viikkoa tuli seurattua Intian politikointia sikäläisestä televisiosta. Täytyy todeta, että meillä eletään rauhallista elämää myös politiikan teossa. Matkustimme edetakaisin Hki-Lontoo-Mumbai-Goa. Intiassa oli koko ajan päällä korkeampi terrorismiuhka. Kaksi päivää aikaisemmin oli annettu määräys korkeammista turvatoimista. Konekiväärein ja millä lie varustautuneita sotilaita kuhisi joka kentällä. Hotelliinkin oli tällä kertaa mentävä joka kerran sisään mennessä turvatarkastuksen kautta. Pari päivää ennen tuloamme oli tämä tehostettu valvonta tullut, mitään ei lähistöllä tapahtunut, mutta TV:stä näki mitä kauheuksia vähän kauempana oli. Panajissa oli pari päivää kestävä illmastokonfrenssi ja turvatoimet olivat melkoiset.

Hotellialueella tästä kaikesta ei ollut tietoakaan. Parin viikon ajan oli jos jonkinlaista pienempää konfrenssia, Oli Tetra Pak ja monta muuta kansainvälistä nimeä. Ranta-alueella ja puutarhassa pidettiin iltaisin juhlia. Hienonta oli sivusta seurata intialaisten tapaa luoda yhteishenkeä ja siten tehokkuutta.

Mellakoita oli valtion budjetista. Jos oikein ymmärsiin inflaation on ollut n. 18 %. Ruoan hinta on noussut ja oli uhka edelleen nousta, mutta kiivaan pariviikkoisen aikana budjettisopuun päästiin. Ruoan hintaa lasketaan ja polttoaineen korotetaan.

Tyytyväinen täytyy olla, meni sitten kuinka huonosti hyvänsä, niin ei ainakaan niin huonosti kuin tavallisella intialaisella.
Vierailu sikäläisessä kodissa oli kokemus sinänsä. Ovat hyvin vähään tyytyväisiä sukunsa ympäröimänä, toinen toisestaan huolehtien.

Jätä kommentti

css.php