Muutoksesessa mukanako

Muutoksessa mennään, tilaaja tilaa ja palveluiden tuottaja tuottaa. Tuottajapuolen työntekijänä ei vain muutoksessa meinaa mukana pysyä. Tilaajapuolen päätöksenteossa on helpompaa toimia. Työntekijänä on vain työntekijänä tekemässä töitä palvelutuotannossa annettujen ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Joskus ei tiedä tänään, mitä huominen tuo tullessaan. Ei enää näin mummoiässä tahdo vauhdissa mukana pysyä, varsinkaan kun on aikaisemmin tottunut siihen, että tietää missä mennään ja mitä tehdään. Ei ole koskaan tarvinnut turvautua tiedotuksessa kaupan oveen, kuten taannoin sain todeta työmaan uusista aukioloajoista tiedottamisesta. Hieman tuli hämmästeltyä, jollei aivan tuskastuttuakin, mutta saipahan tietoa, milloin avaa tulevaisuudessa ovet asiakkaille. Tämä on ehkä sitä määrätietoista, kannustavaa ja motivoivaa nykymenoa, mitä ei vanhana ymmärrä.

Ei ole helppoa rakentaa uutta toimivaa tuotantoa vanhan päälle ja vielä kiireellä taantuman ajamana. Helpompaa on kuitenkin olla työntekijänä seuraamassa, mitä ympärillä tapahtuu ja toivoa, että kaikki helpottuu ajan myötä. Reilun vuoden päästä ainakin omalta kohdaltani, kun aloitan asiakkaana.

2 kommenttia artikkeliin “Muutoksesessa mukanako”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  Onnittelen jo pian alkavaa ”kituvuoden” alkamista Mirja, koita kestää, kyllä se sitten helpottaa.

  Oletko jo aamukamman hankkinut, vuodessa onpi jotain 200 työpäivää, ei niin suurta kampaa taida olallaan!

  Pasilan konepajalla vanha reumatisminen levyseppä kyseli työterveyslääkäriltä: ”Koska se tuo särky helpottaa”. ”Kyllä se haudassa helpottaa” vastasi työpaikkalääkäri Luppi!

 2. Mirja Piiroinen sanoo:

  Äidin miespuoliselle serkulle, mestaruustason soutaja, lääkäri totesi sydänoireiden vuoksi lääkäriin joutuessasaan, että kyllä se sydän eliniän kestää, samalla todeten, että liikunnan ja urheilun harrastaminen lisäisi kestävyyttä. Kesti se sydän vielä pari vuotta.
  Toivoisin itse kuitenkin, että pääsisin kaupungin palveluista nauttimaan myös asiakkaana. Aamukampaa en ole vielä hankkinut, mutta jossen päivittäin, niin kuintenkin viikoittain miettinyt varhaistaa eläkkeelle jäämistä. Täytyy sinnitellä., ehkä jonain aamuna herään huomaamaan, että ”elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa”, eikä ole niin ryppyotsainen tosikko, vaan antaa muiden touhuta, mitä touhuaa. Tekee työajan mukaisen työpäivänsä, ja on tyytyväinen lisääntyneestä vapaa-ajasta ja ylimääräisestä kahden viikon lomasta alkukesästä. Lomia on niin paljon, ettei työpäiviä paljoa enää ole.

Jätä kommentti

css.php