Joulurauhaa myös liikenteessä

En malttanut olla poissa jouluhulinoista, vaan piti päästä Tiiriöön tuhlaamaan. Mitään ei pitänyt ostaa ruokaa lukunnottamatta – toisin kävi. Kalliiksi oli käydä kotimatkakin, kun moottoritiellä joku hurjapää lähti ohittamaan. Ohi pääsi, mutta siihen sitten matka päättyikin – kaiteeseen ja keskelle ajoväylää. Oli niin hurja tilanne, että kesti pari tuntia toipua ja vieläkin hirvittää. Pieni auto ei malttanut jonossa odotella, vaan kiire oli. Meidän autollamme ei saa ajaa kuin kahdeksaakymppiä, joten ohi oli tietysti päästävä. Takana tuli jono autoja helmenä.

Kun ohittava auto palatessaan takaisin ajokaistalle silminnähden menetti ajoneuvonsa hallinnan, olin varma, että nyt rytisee. Ehdin ajatella, että tässäkö meidän joulumme sitten on. No, meidän joulullemme ei käynyt kuinkaan, kun mieheni sai onneksi hiljennettyä vauhtia ja heittelehtinyt auto kaiteeseen törmättyään ja aikansa pyörittyään pysähtyi keskelle ajokaistoja ja autollamme pääsi just ja just ohi oikealta puolelta irronneiden autonkappaleiden yli. Pysähtyä ei siinä tilanteessa enää auttanut, ettei koko perässä tullut jono olisi ollut samassa paketissa. Ilmoitus hälytyskeskukseen. Takaisin päästiin kääntymään vasta Hattelmalassa. Auto oli jo tien laidassa. Pari autoa oli pysähtynyt paikalle ja hälytysajoneuvot olivat tulossa.

Surin pelästyksissäni ääneen, miten siinä olisi meille käynyt, jos olisi rysähtänyt. En tullut heti ajatelleeksi, miten edessä olevan auton kuskille ja mahdollisille matkustajille olisi käynyt, ennenkuin mieheni siitä huomautti. Pieni auto olisi jäänyt retkiauton törmätessä toiseksi, ja meidän päällemme olisi tullut joukko lisää antamaan vauhtia. Toivottavasti eivät auton matkustajat törmäyksessä loukkaantuneet pahasti, että heidänkin joulunviettonsa kotona onnistuu.

Tuli taas kerran muistutus siitä, miten pienessä hetkessä voi kaikki muuttua. JOULURAUHAA – MYÖS LIIKENTEESSÄ!

Jätä kommentti

css.php