Lomaa vai lomautusta

Kuva003.jpgAamulla kirjoittelin kommentin Sarin asialliseen kirjoitukseen. Aamupäivä on ollut aikaa pohtia ennen töihin menoa tätä maailman menoa.

Kaupunki suurena työnantajana ei ole ainoa, mikä tässä kaupungissa lomauttaa. On vielä uhkaavampaa, kun suurten yritysten henkilöstöä ei pelkästään lomauteta, vaan rahan tulo loppuu kokonaan. Jo lapsensa aikuisikään saaneet perheet pärjäilevät ehkä jotenkin, mutta asuntovelalliset lapsiperheet ovat vaikeuksissa. Lähimuistissa on vielä suuren asuntovelan maksamisen tuska, kun piti autovelkaakin ottaa. Oma palkani meni asuntoon ja lapsenhoitomaksuihin, miehen palkalla piti saada auto maksettua sekä saada katettua muut elämisen menot. Oli siinä miettimistä palkkapäivänä, mitkä laskut voi odotella seuraavaan tilipäivään.

Toivoa täytyy, että Hämeenlinnassa pysyvät nämä suuret yritykset, eivätkä hae voittojaan muualta. Itse olen haaveillut elämästä halvemmissa maissa. Mikä olisi viettää vaikkapa kuukausi Intiassa nauttien lämmöstä ja hymyilevistä ihmisistä, muttei kylläkään yksin. Vaikka lomautettuna pitkällä lomalla voisi sen tehdä, niin toisella puoliskolla on kuitenkin vielä töitä. Joten haaveilla vain voi eläkepäivistä Etelä-Goan aurinkoisilla  rannoilla.

Jätä kommentti

css.php