Kesätetteria Hämeenlinnan Hauholla

Yhdeksän vuotta vierähti kesäteatteriharrastuksen parissa. Vihdoin ja viimein monen vuoden jälkeen teimme päätöksen mieheni kanssa, että nyt kerrankin vietämme kesää vapaana tästä kaiken vapaa-ajan vievästä harrastuksesta. Nyt voimme kerrankin nähdä muidenkin esityksiä. Tämän viikon tiistaina olimme Hovin kartanoon siirtyneessää Niskavuorinäyttämön viimeisessä kenraalissa. Pentti Järvisen kirjoittama ”Runoilijan kesä” antoi teatterielämyksen, mitä en ennen kesäteatterissa ole kokenut. Aino Järvisen ohjaamana näyttelijät ovat luoneet tunnelmallisen ja visuaalisesti kauniin esityksen. Katsomosta avautui idyllinen peltomaisema näyttämöalueen takana. Tämäkin alue on käytetty hyvin näyttämökuvan luomisessa.

Kaipuuta näyttämölle ei tullut, joten on ollut hyvä aika luopua ainakin toistaiseksi tästä harrastuksesta ja tyytyä nauttimaan muiden talven harjoitusten tuloksista. Hämeenlinnassa ja ympäristössä riittää kesäteattereita, joten katsottavaa riittää. Kesäteattereiden jatkuvuuden takaamiseksi toivottavaa on, että ilmat ovat suotuisia ja katsojia riittää joka teatterille. Mikä sen mukavampaa kuin nauttia hyvästä harrastajateatterista kauniissa kesäillassa vehreän maailaismaiseman ympäröimänä.

2 kommenttia artikkeliin “Kesätetteria Hämeenlinnan Hauholla”
 1. Miikka Anttila sanoo:

  Iso kiitos kauniista kirjoituksesta!

 2. Merja Uotila sanoo:

  Olen samaa mieltä Runoilijan kesästä!
  Ajatuksia herättävä, itkun kirvoittava ja positiivisesti yllättävää teatteria. Käsikirjoitus ruokki monitasoisesti ajatuksia ja ohjaus oli aivan mahtava ja rytmitys kohdillaan. En ole koskaan ollut näin puhuttelevassa ja nerokkaasti toteutetussa kesäteatterikappaleessa katsojana.
  Poistuminen Miekan miljööstä oli myös onnistunut ratkaisu, katsojan mielestä. Hovin kartanossa on erittäin lämmin tunnelma ja sen rauhan aistii jo parkkipaikalla. Olo oli tervetullut.
  Yöllä oli pakko tarttua Hella Wuolijoen elämänkertaan ja jatkaa heti aamusta. Tämä juuri on kulttuurin tehtävä. Antaa märehdittävää, elämyksiä ja sisältöjä arkeen. Ahaa-elämykset ovat aina yllättäviä ja toivottavia. Ja kuinka hieno äänimaisema oli rakennettu!! Upeaa. Pitäkää kiirettä, näytäntökautta jäljellä pari viikkoa.

  t Merja Uotila
  ps. minun teki kyllä mieli lavalle 🙂

Jätä kommentti

css.php