Laina palkanmaksuun

Luin Radio Hämeen www-sivulta hallituksen puheenjohtajan haastattelun, jossa hänen lausumakseen kirjoitettiin, että kaupunki ottaa lainaa palkkojen maksua varten. Eiköhän kaupunki joudu ottamaan lainaa käyttömenojen kattamiseen ja investointeihin. Jollei kaupungilla ole tekeviä käsiä, ei voida myöskään palveluja tuottaa.

Se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa, mutta siltikin. Olen ollut yli 42 vuotta kunnan ”elättinä”. Ei ole tarvinnut olla työttömänä, eikä palkkaa muutenkaan ole jouduttu alentamaan. Tuntuu tosi loukkaavalta lukea olevansa kaupungin lainantarpeen kohde. Nyt on kysymyksessä paremminkin työntekijöiden alistaminen, kuin arvostaminen. Yksi kuntaliitoksen syistä oli nimenomaan pelko henkilöstön eläköitymisen jälkeen kilpailtavasta työvoimasta. Piti saada vetovoimaiseksi kunnan tarjoamat työpaikat! Tehdään huonoja sanavalintoja, jos työntekijät syyllistetään kaupungin huonon taloustilanteen aiheuttajaksi. Työntekijät eivät ole aiheuttaneet kaupungin huonoa taloustilannetta, eikä tekeviä käsiä pidä näin myöskään maksajaksi laittaa. Asia on toinen, jos palveluja supistetaan niin, ettei tekijöitä tarvita.

Joku heitti ohimennessään yrittäjien asemasta huonossa taloustilanteessa. On toinen asia, jollei ole olemassakaan työtä, mitä tekee. Kyllä kaupungin laitoksissa ja muissakin palveluissa on työtä ja tuloksetkin hyviä. Kun vielä osataan tekijöitä kannustaa ja tukea, niin työssäjaksamisen kautta pysytään tuloksellisina. Nyt on kalliisti ulkoistettu palveluita, eikä vuosien kuluessa hinnat halpene. Aika näyttää, kuinka kalliiksi yhtiöt vielä veronmaksajille tulevat, eikä pelkästään halliyhtiöt.

2 kommenttia artikkeliin “Laina palkanmaksuun”
  1. vertaalaina sanoo:

    Törmäsin tähän 7 vuotta vanhaan laina artikkeliin. Tuolloin oltiin taantumassa ja nyt tilanne on vain heikentynyt pitkittyneen taantuman vuoksi. Mikähän lienee tilanne Hämeessä tällä hetkellä? Moni kunta varmasti on joutunut ottamaan lainaa ja nostamaan veroprosenttiaan. Suurimmat säästöt kaupunki voisi saada irtisanomalla turhia virkamiehiä sekä tehostamalla omaa toimintaansa. Ainakin täällä Kalajoella on ihan turhan monta turhaa työpaikkaa, ne kun karsisi, niin eipä tarvitsisi lainaa ottaa.

  2. Pikalainaa24 sanoo:

    Asiaa! Yrittäjät niitä työpaikkoja luovat, että siinä mielessä yrittäjän asema on myös todella tärkeä työttömänkin näkökulmasta.

Jätä kommentti

css.php